ROIboosting

Sales Bootcamp voor Retail Verkopers. Binnenkort de datums voorjaar 2018

Start het eerste deel van het jaar met hernieuwde energie en gewapend met bruikbare praktische kennis

Doelgroep: verkopers die actief zijn in de Hoge-Prijs-Retail. Dit zijn producten en services die duizenden euro’s kosten en aan particuliere klanten verkocht worden. Waarschijnlijk de meest uitdagende van alle verkoop-takken. Waar de B2B-verkoper oneindig veel kansen heeft, zal de B2C-verkoper NU, VANDAAG de klant moeten overtuigen ... of het order verliezen. Waar de gewone retail-verkoper (Low Price) amper met objecties te maken krijgt, zal de Hoge-Prijs-Retail-Verkoper dagelijks te maken krijgen met objecties als ‘nadenken’, ‘te duur’ en ‘prijs vergelijken’.

Screen_Shot_2016-01-14_at_17.12_.58_.png

Account Managers en Key Account Managers die actief zijn in een Hoge-Prijs-Retailomgeving en hun sales resultaten willen verdubbelen

Dit zijn producten en services die duizenden euro’s kosten en aan particuliere klanten verkocht worden. Waarschijnlijk de meest uitdagende van alle verkoop-takken. Waar de B2B-verkoper oneindig veel kansen heeft, zal de B2C-verkoper NU, VANDAAG de klant moeten overtuigen ... of het order verliezen. Waar de gewone retail-verkoper (Low Price) amper met objecties te maken krijgt, zal de Hoge-Prijs-Retail-Verkoper dagelijks te maken krijgen met objecties als ‘nadenken’, ‘te duur’ en ‘prijs vergelijken’.

Top-verkopers:onderscheiden zich van hun collega-verkopers doordat zij vloten soepel klanten kunnen overtuigen om met uw bedrijf zaken te doen. Zij kunnen op een zachte manier de deal afronden op het moment dat de definitieve prijs op de tafel komt. Als de klant ‘aarzelt’ en met objecties komt, hebben zij meerdere mogelijkheden om hier mee om te gaan wat resulteert in een zeer hoge score. Top-verkopers verkopen dan ook meer omzet aan meer klanten en overstijgen niet enkel hun collega’s, maar ook hun ‘vroegere zelf’.

 

Thema’s die tijdens dit BootCamp intensief behandeld worden

Motivatie:
Wie de structuur van motivatie begrijpt en kan integreren in zijn communicatie zal niet enkele zijn klanten beter kunnen motiveren, maar ook zichzelf (denk hierbij aan het bereiken van gestelde doelen) als zijn collega’s en de medewerkers binnen het bedrijf (denk hierbij aan de uitvoering van datgene wat afgesproken is met de klanten).

PreSales:    
Deze module gaat over het scheppen van de idealeomstandigheden om een verkoop, VANDAAG mogelijk te maken. Zaken als ‘budgetbespreking’ en ‘het opbouwen van rapport’ maken deel uit van deze module. Ook het motiveren van de klant als zichzelf komt aan bod.

Empathisch beïnvloeden:
In de psychologie praat men steeds over de 2° positie. In de volksmond over ‘empathie’. Empathisch zijn is kijken door de ogen van de ander (de klant), horen met de oren van de geprekspartner en voelen met de gevoelens van de andere. Wie een meester is in Empathisch beïnvloeden zal (op onbewust niveau voor de klant) als aangenaam en betrouwbaar ervaren worden, de twee basisvoorwaarden voor een goed gesprek met klanten.

Objectiebehandeling:
Objecties als ‘nadenken’ en ‘te duur’ komen in elke branche voor. Hiermee leren omgaan hoort bij de job-skills van elke verkoper. Voor een Top-verkoper begint de werkelijke verkoop pas nadat de eerste objective op tafel komt.

Closing (Afsluittechnieken):
Afsluiten is zelfs voor zeer ervarenverkopers een heikel thema. In deze module leert u afsluiten op verschillende manieren en vooral op een wijze die ‘smooth’ en vlot overkomt bij uw klanten.

Lichaamstaal:
In deze modules leer je enerzijds de lichaamstaal van klanten ‘lezen’ en ‘interpreteren’. Dit geeft zoveel extra informatie waardoor je makkelijker en beter het gesprek kan ‘afstemmen’ op de specifieke behoefte van je klanten. Anderzijds leer je in lichaamstaal ‘spreken’ om door het gebruik van de juiste lichaamstaal ‘betrouwbaar’ en ‘zelfzeker’ over te komen bij je klanten.

Walk Like a Winner           

In de aanvullende sessie ‘Walk like a Winner’ met Top-choreograaf Michel Froget, leer je deze theorie omzetten in de praktijk. You will never be the same again.
De co-trainer, Michel Froget is een gekend figuur in dansmiddens en staat bekend als één der besten in zijn vak. Michel is niet alleen een begenadigd danser maar is tevens docent aan diverse dansscholen en een veelgevraagde stagedocent en choreograaf. De deelnemers leren op een nieuwe manier hun lichaam 'kennen' en 'gebruiken'.

Trainingsritme

Dit is een bootcamp, geen luxe-vakantie! Wij werken van 09:00u ‘s ochtends tot 21:30 u ‘s avonds. In totaal worden er 15 coaching-sessies gegeven van telkens 1,5 uur. Verscheidene van deze sessies zijn erg intensief door de praktische oefeningen, het inzetten van acteurs als klanten (in de life-sessies) en dankzij de medewerking van Top-choreograaf Michel Froget die elke deelnemer fysiek zal leren ‘lopen en bewegen als een winnaar’. Duidelijk geen training voor sales-watjes!

Testing

Op donderdagavond is er een presentatie voor een vakjury. Deze vakjury bestaat uit bedrijfsleiders-managers met veel ervaring. Hun oordeel is mee bepalend voor het behalen van het diploma ‘Top-Account Manager’.

Data

Binnenkort de datums voor voorjaar 2018....
Voor meer info, contacteer ons.

Deelname

 • Normale prijs: 1.750 €
 • Vroegboekprijs: tijdelijk min €400 is €1.350/ticket
 • Let op! Plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers.
 • Prijzen zijn exclusief 21% BTW
 • Via KMO portefeuille subsidie min 40%

Inbegrepen in uw investering

 • De 4 overnachtingen in privé-kamer met badkamer.
 • Alle maaltijden en drank (ontbijt, pauzes, lunch, snacks, diner, bar etc...).
 • Gebruik van de luxueuze locatie.
 • Begeleidende audioboeken om nadien de opleiding te herbeleven.
 • Het nieuwe boek van Chris, ‘Verkoop of Verdwijn’ (waarde € 49.95).
 • Alle werkboeken, oefenbladeren en ondersteunend materiaal.
 • Getuigschrift en indien geslaagd: Diploma van Top-Verkoper in de Hoge-Prijs-Retail.

Wij aanvaarden inschrijvingen op basis van ‘first come first served’.

Locatie: Comfortabele herenhoeve of chalet.

Screen_Shot_2016-01-14_at_17.12_.58_1.png

Deze training kan ook vanaf minimum 9 deelnemers op maat voor uw bedrijf worden gegeven, vraag ons meer info via het contactformulier.

Sales Bootcamp voor Retail Verkopers. Binnenkort de datums voorjaar 2018

ROIboosting en ProSales bvba
Italiƫlei 114
B-2000 Antwerpen

info@roiboosting.com
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x